fot. PRK24
Święta Bożego Narodzenia to cudowny czas spotkań z najbliższymi i wspólnego biesiadowania przy tradycyjnych potrawach. Jak nie przejadać się i nie przytyć, gdy na stołach mamy smakołyki, na które czekamy często cały rok?

Czy nasze potrawy wigilijne są zdrowe, czy trzeba je modyfikować, by były zgodne z nowymi trendami? Agnieszka Rhode, dietetyczka zaznaczyła, że przede wszystkim trzeba pamiętać, aby jeść z umiarem.

materiał Beaty Góreckiej

Katarzyna Czarkowska, propagatorka kuchni roślinnej, starając się zachować elementy tradycji, stawia przede wszystkim na zdrowe produkty, proste przepisy i dobrą energię włożoną w przygotowanie świątecznych potraw. A jak to wykonać? Tego próbowała dowiedzieć się Joanna Lejtan.

materiał Joanny Lejtan

Jeżeli gotujemy sami, to wiemy, co stawiamy na stole. Coraz bardziej popularne są jednak dania zamawiane w restauracjach. W naszej audycji głos zabrała osoba, która przygotowuje świąteczne potrawy na zamówienie. Rozmawiała z nią Renata Pacholczyk.

materiał Renaty Pacholczyk