
fot. Katarzyna Chybowska/ Polskie Radio Koszalin
„Kuchnia Społeczna” to możliwość skosztowania dań roślinnych oraz okazja
do spotkania i rozmowy, przy jednoczesnym niesieniu pomocy wybranym
organizacjom. Tym razem uczestnicy wspierali Fundację Koci Las z
Koszalina.
- Zasada jest taka: przynosimy danie roślinne na wspólny stół. Jeśli nie przygotowujemy żadnego posiłku, wpłacamy określoną kwotę na wybrany cel - wyjaśniła Katarzyna Czarkowska, jedna z organizatorek wydarzenia, dodając jednocześnie, że „Kuchnia społeczna” jest również okazją do rozmowy i zainteresowania się losem zwierząt.
Oliwia Kasperska, założycielka Fundacji Koci Las z Koszalina zwróciła uwagę, że wydarzenie umożliwia spotkanie z ewentualnymi darczyńcami i wskazanie potrzeb. Przekazała, że siedziba, w której stacjonuje jej Fundacja, jest w bardzo złym stanie. - Woda leci po ścianach i podłogach. Obawiamy się, że zaleje nas i nasze koty. Nie możemy dłużej zostać w tym miejscu, dlatego apelujemy do koszalinian: poszukujemy lokalu na wynajem - mówiła Oliwia Kasperska.
„Kuchnia Społeczna” odbyła się tradycyjnie w sali restauracji Fregata, którą właściciele przekazują nieodpłatnie na rzecz inicjatywy.
Spotkania będą organizowane regularnie - raz w miesiącu lub raz na kwartał.
kch/aś

fot. Katarzyna Chybowska/ Polskie Radio Koszalin


-
fot. Katarzyna Chybowska/ Polskie Radio Koszalin
-
fot. Katarzyna Chybowska/ Polskie Radio Koszalin
-
fot. Katarzyna Chybowska/ Polskie Radio Koszalin


Posłuchaj
Katarzyna Czarkowska - jedna z organizatorek wydarzenia- 00:00:00 | 00:00:00
::
- 00:00:00 | 00:00:00
::
- 00:00:00 | 00:00:00
::