
W słupskim barze Poranek włoski przysmak jest serwowany już od 50 lat. W sezonie turystycznym bar wydaje nawet 400 pizz dziennie.
Właścicielem baru Poranek i pizzerii jest Powszechna Spółdzielnia Spożywców Społem w Słupsku. Jak mówi prezes PSS Społem Jolanta Panek, recepta na sukces pizzerii jest bardzo prosta: - Jakość, jakość, jakość – to czynnik, dzięki któremu utrzymujemy się na rynku od tylu lat.
Panek poinformowała, że największą popularnością cieszą się placki z kiełbasą, pieczarkami oraz z boczkiem. W sobotę w barze Poranek odbyła się impreza urodzinowa z okazji 50-lecia istnienia pizzerii. Z tej okazji pierwszych 50 pizz zostało wydanych dzisiaj za darmo.
Impreza cieszyła się ogromną frekwencją. Słupszczanie zaznaczali, że smak pizzy w Poranku jest nie do podrobienia. - To ciasto jest jedyne w swoim rodzaju, a pizza - jedna na milion – mówiła jedna z klientek.
mt/zn



-
fot. Marcin Turalski/prk24
-
fot. Marcin Turalski/prk24
-
fot. Marcin Turalski/prk24
-
fot. Marcin Turalski/prk24
-
fot. Marcin Turalski/prk24


Posłuchaj
uczestnicy imprezy- 00:00:00 | 00:00:00
- 00:00:00 | 00:00:00