fot. arch. własne Natalia Olesińska

Tłusty czwartek rządzi się swoimi prawami. Między innymi takimi, że trzeba zjeść chociaż jednego pączka. Od lat są wyrabiane w ten sam sposób, choć zwykle cukierniczki i cukiernicy mają swoje tajemnice ich wypieku.

O tajemniczy składnik Katarzyna Kużel pytała Natalię Olesińską - właścicielkę jednej z koszalińskich kawiarni, która sama smaży pączki od lat.

- Mam małą tajemnicę, ale jej nie zdradzę. To dzięki niej nasze początki są takie dobre - mówiła Natalia Olesińska. Zdradziła natomiast, jakimi nadzieniami w tym roku uraczy swoich gości. - Przygotowujemy pięć smaków pączków: malina, czarna porzeczka z mascarpone, pralina laskowa, pistacja i hit tego sezonu - pączek dubajski.

Zapraszamy do wysłuchania rozmowy.

Posłuchaj

„Na Dobry Dzień”: Natalia Olesińska
  • 00:00:00 | 00:00:00
::