![](https://s3.tvp.pl/images2/c/8/4/uid_c842a4fc5d6936a3bfaf4c6cf7a0b3121520494827133_width_1920_play_0_pos_0_gs_0_height_1080.jpg)
Swoje umiejętności podczas targów prezentują też m.in. członkowie polskiej reprezentacji kucharzy Maciej Hippler i Michał Kuduk, którzy przygotowują się do jesiennej olimpiady gastronomicznej w Luksemburgu.
- Praktycznie co tydzień mamy treningi w takim samym boksie, jaki będziemy mieć do dyspozycji podczas olimpiady. Jesteśmy na etapie przygotowania pozycji menu, które zaprezentujemy podczas zmagań - zdradzili Polskiemu Radiu Koszalin.
Obserwatorzy pokazów przyznają, że niektóre rozwiązania chętnie wprowadziliby również do własnych kuchni: - Wiele z podpatrzonych rzeczy przemycam do własnej kuchni. Na przykład gotowanie w niskiej temperaturze. Czasem przygotowanie różnych potraw zajmuje dużo czasu, ale smak gotowej potrawy jest wart poświęceń.
Kołobrzeskie targi w Hali Millenium potrwają do piątku.
kk/ar