fot. Jarosław Ryfun

Wróciliśmy z Kaszub. Przez niemal tydzień, w ramach projektu "Polskie Radio Koszalin na wakacjach", poznawaliśmy uroki tego zakątka Polski i smakowaliśmy regionalnych potraw.

Na naszych talerzach wylądowały m.in.: prażnica z węgorzem (jajecznica na maśle z tą rybą), marenki kaszubskie (sielawy z tamtejszych jezior) oraz śledzie z beczki z pulkami (ziemniakami).

Piotr Ostrowski, prezes PRK (fot. Jarosław Ryfun)
  • Piotr Ostrowski, prezes PRK (fot. Jarosław Ryfun)
  • Piotr Ostrowski i Jarosław Rochowicz (fot. Jarosław Ryfun)
  • specjały kuchni kaszubskiej (fot. Jarosław Ryfun)
  • specjały kuchni kaszubskiej (fot. Jarosław Ryfun)
  • fot. Jarosław Ryfun
  • Węsiory (fot. Jarosław Ryfun)
  • Węsiory (fot. Jarosław Ryfun)
  • Węsiory (fot. Jarosław Ryfun)
  • Węsiory (fot. Jarosław Ryfun)
  • Węsiory (fot. Jarosław Ryfun)
  • Węsiory (fot. Jarosław Ryfun)
  • Węsiory (fot. Jarosław Ryfun)
  • Jarosław Rochowicz i Piotr Ostrowski (fot. Jarosław Ryfun)
  • Ekipa Polskiego Radia Koszalin
  • Parchowo (fot. Jarosław Ryfun)
  • Parchowo (fot. Jarosław Ryfun)
  • Parchowo (fot. Jarosław Ryfun)
  • Parchowo (fot. Jarosław Ryfun)
  • Parchowo (fot. Jarosław Ryfun)
  • Parchowo (fot. Jarosław Ryfun)
  • Parchowo (fot. Jarosław Ryfun)
  • Parchowo (fot. Jarosław Ryfun)

Posłuchaj

POLSKA - Pojezierze Kaszubskie - odcinek 17
  • 00:00:00 | 00:00:00
::