
fot. Jarosław Ryfun
Wróciliśmy z Kaszub. Przez niemal tydzień, w ramach projektu "Polskie Radio Koszalin na wakacjach", poznawaliśmy uroki tego zakątka Polski i smakowaliśmy regionalnych potraw.
Na naszych talerzach wylądowały m.in.: prażnica z węgorzem (jajecznica na maśle z tą rybą), marenki
kaszubskie (sielawy z tamtejszych jezior) oraz śledzie z beczki z
pulkami (ziemniakami).

Piotr Ostrowski, prezes PRK (fot. Jarosław Ryfun)


-
Piotr Ostrowski, prezes PRK (fot. Jarosław Ryfun)
-
Piotr Ostrowski i Jarosław Rochowicz (fot. Jarosław Ryfun)
-
specjały kuchni kaszubskiej (fot. Jarosław Ryfun)
-
specjały kuchni kaszubskiej (fot. Jarosław Ryfun)
-
fot. Jarosław Ryfun
-
Węsiory (fot. Jarosław Ryfun)
-
Węsiory (fot. Jarosław Ryfun)
-
Węsiory (fot. Jarosław Ryfun)
-
Węsiory (fot. Jarosław Ryfun)
-
Węsiory (fot. Jarosław Ryfun)
-
Węsiory (fot. Jarosław Ryfun)
-
Węsiory (fot. Jarosław Ryfun)
-
Jarosław Rochowicz i Piotr Ostrowski (fot. Jarosław Ryfun)
-
Ekipa Polskiego Radia Koszalin
-
Parchowo (fot. Jarosław Ryfun)
-
Parchowo (fot. Jarosław Ryfun)
-
Parchowo (fot. Jarosław Ryfun)
-
Parchowo (fot. Jarosław Ryfun)
-
Parchowo (fot. Jarosław Ryfun)
-
Parchowo (fot. Jarosław Ryfun)
-
Parchowo (fot. Jarosław Ryfun)
-
Parchowo (fot. Jarosław Ryfun)


Posłuchaj
POLSKA - Pojezierze Kaszubskie - odcinek 17- 00:00:00 | 00:00:00
::