Dziś obchodzimy Dzień Ciasta - święto wszystkich miłośników słodkości, domowych wypieków i cukierniczych klasyków. Z tej okazji gościnią Beaty Góreckiej i Sylwestra Podgórskiego w audycji „Na Dobry Dzień” była Adriana Andrusieczko z firmy pełniącej usługi cateringowe.

Na pytanie, jakie ciasta można uznać za najzdrowsze pani Adriana - od lat przygotowująca różnego rodzaju słodkości, będąca jednocześnie technologiem żywienia i dietetykiem, odpowiedziała: - Są takie ciasta, na które możemy sobie pozwolić częściej lub w większych ilościach, bez dyskomfortu zdrowotnego czy złego samopoczucia. Mowa o ciastach, które mają więcej błonnika i mniej cukru, takich, które mają proste składy - im krótsza lista dodatków, tym lepiej.

Więcej w poniższej rozmowie.

Posłuchaj

„Na dobry dzień”: Adriana Andrusieczko