fot. UM Słupsk
Mimo upływu lat pizzeria w barze Poranek wciąż cieszy się dużym zainteresowaniem gości. Część przepisów nie zmieniła się od początku istnienia lokalu.

Iwona Matacka z pizzerii Poranek zaznaczyła na naszej antenie, że od 50 lat nie zmienił się jej wystrój: - Używamy także tego samego pieca na prąd. Jest on już nieekonomiczny, ale doskonale nadaje się do wypieku pizzy.

Klienci Poranka zaznaczają, że smak najstarszej pizzy w Polsce jest nie do podrobienia: - Jest ona idealnej grubości i wszystkie składniki doskonale do siebie pasują. Na uwagę w pizzerii zasługuje także bardzo miła obsługa.

W ramach sobotnich urodzin bar Poranek przygotował dla mieszkańców 50 pizz. Początek wydarzenia o godzinie 10.00.

Więcej w poniższej relacji.

pd/mt

Posłuchaj

materiał Pawła Drożdża
  • 00:00:00 | 00:00:00
::