Najbardziej zielony kraj Europy, fantastyczna kuchnia i wyborne wina - to brama Adriatyku w pigułce. Słowenia proszę Państwa, to kraj często pomijany przez nas, sunących do Chorwacji na wakacje. Ale to wielki błąd. Warto się tutaj zatrzymać co najmniej z kilku powodów.
fot. Piotr Ostrowski
  • fot. Piotr Ostrowski
  • fot. Piotr Ostrowski
  • fot. Piotr Ostrowski
  • fot. Piotr Ostrowski
  • fot. Piotr Ostrowski
  • fot. Piotr Ostrowski
  • fot. Piotr Ostrowski
  • fot. Piotr Ostrowski
  • fot. Piotr Ostrowski
  • fot. Piotr Ostrowski
  • fot. Piotr Ostrowski
  • fot. Piotr Ostrowski
  • fot. Piotr Ostrowski
  • fot. Piotr Ostrowski
  • fot. Piotr Ostrowski
  • fot. Piotr Ostrowski
  • fot. Piotr Ostrowski
  • fot. Piotr Ostrowski
  • fot. Piotr Ostrowski
  • fot. Piotr Ostrowski
  • fot. Piotr Ostrowski
  • fot. Piotr Ostrowski
  • fot. Piotr Ostrowski

Po pierwsze wybrzeże - zaledwie 46 kilometrowe, ale właśnie tutaj znajdują się Piran, Izola i Koper. Trzy fantastyczne miasta, z pięknymi starówkami i portami oraz wyjątkowym klimatem. Po drugie - wino. Z jednej strony bliskość gór, z drugiej Adriatyk i na dodatek słońce przez większą połowę roku. Tutejsze wina naprawdę są wyśmienite i co najważniejsze nie kosztują kroci. Po trzecie - regionalna kuchnia. Owoce morza i wyśmienite ryby o jakie trudno w innych regionach Istrii. Zapraszamy do SŁOWENII - Piotr Ostrowski i Jarosław Rochowicz.

Posłuchaj

SŁOWENIA - Wybrzeże - odcinek 21
  • 00:00:00 | 00:00:00
::