fot. Piotr Ostrowski
Wszyscy kochający podróże, w czasie pandemii nie mogą znaleźć dla siebie miejsca. Samoloty nie latają, wyjazd za granicę to m.in. wymóg robienia testów. Podsumowując - same kłopoty. Dlatego dla zaspokojenia podróżniczej duszy pozostało nam odkrywać nasz region oraz Polskę. I właśnie w najnowszych „Smakach Świata” Piotr Ostrowski opowie o tym, jak udało mu się „wyskoczyć” na kilka dni na Podhale.

W tym odcinku będziemy smakować podhalańskich oscypków, zakopiańskiej kwaśnicy, zbójnickich placków i wielu innych regionalnych specjałów.

Skosztujemy tamtejszych nalewek i śliwowicy. Ale ponad wszystko będzie to opowieść o pięknych tatrzańskich dolinach, niezwykłej sakralnej architekturze i historii Podhala, snutej przez prawdziwych górali.

Zapraszamy do wysłuchania audycji.

red./jr

fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski
fot. Piotr Ostrowski

Posłuchaj

„Smaki Świata” - cz. 3. „Smaki Świata” - cz. 2. „Smaki Świata” - cz. 1.