fot. Katarzyna Chybowska/Polskie Radio Koszalin

Pokazy kulinarne, relaksujące zabiegi kosmetyczne z wykorzystaniem olejków eterycznych oraz warsztaty tworzenia naturalnych kosmetyków - to tylko część atrakcji, które czekały na uczestników rodzinnego pikniku „Na lawendowej fali” w Ustroniu Morskim.

Wszystko odbyło się w wyjątkowym miejscu - na jednym z najchętniej odwiedzanych pól lawendy w regionie - Lawendowym Zawrocie Głowy. Uczestnicy wydarzenia byli zachwyceni. - Przepiękna sceneria, cudowne walory, które cieszą oko. Wszystko jest doskonale przygotowane - mówili nasi rozmówcy. A za co kochają lawendę? - Przede wszystkim za przepiękny kolor i intensywny zapach - usłyszeliśmy.

Dużym zainteresowaniem cieszyła się domowa kawiarenka, gdzie ustawiały się długie kolejki po lawendowe przysmaki. Organizatorka wydarzenia Patrycja Koronka stwierdziła, że lawenda świetnie sprawdza się w kuchni. - Lawenda jest jadalna w każdej postaci. Dzisiaj serwujemy lawendowy sernik i lody lawendowe. Mamy też lemoniadę z jadalnymi kwiatami - zachęcała do spróbowania Patrycja Koronka.

Nie zabrakło również propozycji dla miłośników fotografii. Pole lawendy stało się idealnym tłem do bajkowych sesji zdjęciowych. Na miejscu przygotowano specjalne rekwizyty i dekoracje w kolorach bieli i fioletu.

kch/aś

fot. Katarzyna Chybowska/Polskie Radio Koszalin
  • fot. Katarzyna Chybowska/Polskie Radio Koszalin
  • fot. Katarzyna Chybowska/Polskie Radio Koszalin
  • fot. Katarzyna Chybowska/Polskie Radio Koszalin
  • fot. Katarzyna Chybowska/Polskie Radio Koszalin
  • fot. Katarzyna Chybowska/Polskie Radio Koszalin
  • fot. Katarzyna Chybowska/Polskie Radio Koszalin

Posłuchaj

Patrycja Koronka - organizatorka wydarzenia
  • 00:00:00 | 00:00:00
::
uczestnicy
  • 00:00:00 | 00:00:00
::