fot. pixabay.com
W czasie pandemii koronawirusa sytuacja branży gastronomicznej jest trudna. W związku z tym prezydent Piotr Jedliński podjął decyzję o obniżeniu czynszu lokalom gastronomicznym funkcjonującym w zasobach ZBM-u do 1 zł netto za metr kwadratowy.

Obniżka będzie liczona od 24 października i pozostanie w mocy do końca listopada, z możliwością jej przedłużenia w zależności od sytuacji.

- Mam nadzieję, że nasza pomoc przyczyni się do zmniejszenia strat koszalińskiej gastronomii. Wszyscy chcielibyśmy w przyszłości czasami zjeść dobre potrawy w jednej z naszych ulubionych restauracji - powiedział Piotr Jedliński. - Zwracam się zatem z apelem do koszalinian: jeśli tylko możecie, zamawiajcie u naszych lokalnych restauratorów jedzenie na wynos lub z dowozem - dodał.

red./rz

fot. Jarosław Ryfun
fot. Jarosław Ryfun
fot. Jarosław Ryfun
fot. Jarosław Ryfun
fot. Jarosław Ryfun
fot. Jarosław Ryfun

Posłuchaj

Piotr Jedliński