fot. pixabay.com
Po przyjeździe na miejsce strażacy stwierdzili w pomieszczeniach kuchennych duże stężenie trującego gazu.

Cztery pracownice baru trafiły do słupskiego szpitala. Dwie z nich przewieziono do specjalistycznej placówki w Gdyni.

- Tlenek węgla wydobywał się z urządzeń gazowych służących do ogrzewania tego obiektu i przyrządzania posiłków. Właściciele obiektu muszą zrobić teraz przegląd tych urządzeń i drożności kominów - informuje starszy kapitan Tomasz Ponczkowski, rzecznik komendanta Państwowej Straży Pożarnej w Słupsku.

Pogotowie gazowe i Straż Pożarna, po dokonanej kontroli, wystawiły zakaz użytkowania kuchni do czasu przeglądu i prawidłowego wykonania instalacji kominowej.

el/ar

Posłuchaj

starszy kapitan Tomasz Ponczkowski, rzecznik komendanta Państwowej Straży Pożarnej w Słupsku