fot. Jarosław Ryfun

Wróciliśmy z Kaszub. Przez niemal tydzień, w ramach projektu "Polskie Radio Koszalin na wakacjach", poznawaliśmy uroki tego zakątka Polski i smakowaliśmy regionalnych potraw.

Na naszych talerzach wylądowały m.in.: prażnica z węgorzem (jajecznica na maśle z tą rybą), marenki kaszubskie (sielawy z tamtejszych jezior) oraz śledzie z beczki z pulkami (ziemniakami).

Piotr Ostrowski, prezes PRK (fot. Jarosław Ryfun)
Piotr Ostrowski i Jarosław Rochowicz (fot. Jarosław Ryfun)
specjały kuchni kaszubskiej (fot. Jarosław Ryfun)
specjały kuchni kaszubskiej (fot. Jarosław Ryfun)
fot. Jarosław Ryfun
Węsiory (fot. Jarosław Ryfun)
Węsiory (fot. Jarosław Ryfun)
Węsiory (fot. Jarosław Ryfun)
Węsiory (fot. Jarosław Ryfun)
Węsiory (fot. Jarosław Ryfun)
Węsiory (fot. Jarosław Ryfun)
Węsiory (fot. Jarosław Ryfun)
Jarosław Rochowicz i Piotr Ostrowski (fot. Jarosław Ryfun)
Ekipa Polskiego Radia Koszalin
Parchowo (fot. Jarosław Ryfun)
Parchowo (fot. Jarosław Ryfun)
Parchowo (fot. Jarosław Ryfun)
Parchowo (fot. Jarosław Ryfun)
Parchowo (fot. Jarosław Ryfun)
Parchowo (fot. Jarosław Ryfun)
Parchowo (fot. Jarosław Ryfun)
Parchowo (fot. Jarosław Ryfun)

Posłuchaj

POLSKA - Pojezierze Kaszubskie - odcinek 17